Naturisme og sex
 Har du forslag til en artikel,
så kontakt Nanna på
admin@nannas.dk

 

 - NATURIST - 
LINKS

Dansk Naturist Union

Danske unge naturister

Strandguide

Naturistrejseguiden

Naturister

Skandinavisk naturistportal

Cap de Agdé - Frankrig


De boller med hinanden hele bundtet!

Artikel af Nanna

De boller med hinanden hele bundtet. Nej, naturisme har ikke noget med sex at gøre, og hvis det er din overbevisning, er der noget du har misforstået.

Jeg har været naturist de sidste 10 år og for 14 dage siden da jeg atter lå som gud havde skabt mig på en af de danske naturistpladser ved havet, følte jeg det var på tide at lave denne artikel.

De boller med hinanden hele bundtet og så løber de rundt og svinger med patter og klokkeværk i både sol og regn, nat og dag. 
Ja, det var i hvert fald den overbevisning jeg og mange andre havde for 20-30 år siden. At jeg tilfældigt endte på en nudistplads som det hed den gang, en sommerdag da jeg ledte efter et sted at fiske ved havet gjorde det ikke bedre. Her gik en flok splitternøgne mennesker rundt og satte deres telte op, og man kunne både se klokkeværk, bryster og store hårduske, som de nu havde dengang. Under megen latter kørte vi videre for at finde et andet sted at fiske.

At jeg i dag, 20 år senere, er medlem af selvsamme naturistplads kan jeg godt smile af. Jeg håber jeg med denne beretning, kan lokke flere danskere til at smide hæmninger og klude og tage springet til en dag på en naturistplads/strand.

Lad mig slå fast, der er ikke mere sex på en naturistcampingplads end på en hver anden tekstilcampingplads (ja sådan kalder vi de alm. campingpladser) Her er ingen sex ude i det fri, men i telte og bag lukkede døre som alle andre steder.

Men ja, vi går nøgne rundt og nyder det at kunne være sig selv. Man har som naturist affundet sig med sin krops udseende. Naturister er ikke fotomodeller, men helt almindelige mennesker som du og jeg. Vi har håndtag, deller, operationsar, er pæreformede, høje, lave, tykke eller tynde. Kvinder har et eller to bryster, nogen er intimbarberede, andre den behåring de nu engang er udstyret med fra naturens side. Ingen ser vurderende på hinanden, og ingen kommenterer andres udseende. Når man ser/taler med en, er det personligheden man ser, øjnene farer ikke straks ned til de erogene zoner, men naturligvis ved vi da alle hvordan vi ser ud.

Om vi går nøgne døgnet rundt? Nej da, når temperaturen falder og vi begynder at fryse, er vi da klædt på i bukser og trøjer som alle andre. Nogle er mindre kuldskære og enkelte er da nøgne næsten døgnet rundt, men det er op til den enkelt hvornår tøjet kommer på.

1 døgn på en naturistplads:
De fleste vågner mellem 7 og 9 og trafikken går mellem telte/campingvogne, toilet og kiosk efter morgenbrød. Uden tøj? For mit vedkommende ja, dog foretrækker jeg lige at smyge et badelagen omkring mig når jeg henter mit morgenbrød i kiosken. Mange bruger morgenkåbe først på dagen.
Baderummene på naturistpladser er ofte for både mænd og kvinder, og dette er nok stedet hvor man ser mest på hinanden. Jeg både bader, sætter hår, lægger en eyeliner m.v. - ofte sammen med 4-6 vildfremmede mænd. Og jo mændene kigger da på mig, det er jo stadig de færreste kvinder der både er intimbarberet og har ringe i brystvorterne. Men de stirrer ikke, men man aner deres nysgerrige men diskrete blikke. Det giver dog ikke anledning til erektion hos dem. Vi er jo vant til nøgne mennesker med alle de forskelligheder vi nu engang har.
Toiletbesøg foregår dog for lukkede døre.
Om jeg er ekshibishionist? Øh, det ved jeg ikke rigtig, men nyder folk at se på min krop, er det da ok med mig. Men det er ikke noget jeg opsøger, ud over at være naturist og at folk kan se min krop. Jeg stiller mig aldrig i positur, så de kan se hverken mere eller mindre, men er stort set bare mig selv.
Dagens gøremål. Måltiderne indtages ude eller inde, afhængig af vejret, og dagen bruges til ren afslapning. Er man ved havet/sø bader og sejler man, slikker solskin, læser, gætter kryds og tværs, snakker med andre, spiller petanque, ja faktisk som alle andre campister - men blot mere eller mindre påklædte afhængig af vejret.
Når dagen går på hæld, tager vi ofte en dusch, bliver skyllet og ofte klædt på. Er det lørdag er der ofte fælles grill.
Må man drikke alkohol på en naturistplads? Så vidt jeg ved må man gerne på alle danske pladser anno 2004, men for år tilbage var det helt anderledes. Alkohol og tobak var bandlyst. Da handlede det om sundhed, om det at nyde solen. Det gjorde man bl.a. imens man dyrkede sport. Bueskydning, løb og svømning var nogle af disciplinerne. Om aftenen samledes man om det fælles bål og sang. I dag adskiller naturisterne sig kun fra andre ved ikke at bære tøj når vejret tillader det.

Regler på en naturistplads:
1. Du fotograferer kun, hvis de der kommer med på billedet har givet lov.
2. Du sidder ALTID på et håndklæde af hygiejnehensyn

Dette er to generelle regler, og at tilføje, at naturligvis er der ingen der onanerer eller leger med sig selv offentligt, skulle være unødvendigt. Men desværre er landets naturistcampingchefer hvert år nødsaget til at bortvise en del (primært mænd) som ikke forstår dette, men det foregår oftest på de pladser der har tilknyttet strand, og heldigvis, kan man sige, er det oftest strandgæster der køber sig adgang til stranden, også kaldet et en-dags strandpas, der ikke forstår hvordan man opfører sig.
Lurere, er også et velkendt fænomen. Som kvinde er du nødsaget til at ignorere dem. Har du valgt at gå nøgen, har du også accepteret at nogen kigger på din krop.
Blottere, jo de er her også, men de falder jo ikke ud fra mængden da alle er nøgne.
Lad mig dog lige pointerer her - at ovenstående altså hovedsageligt IKKE er naturister men folk der køber sig adgang til strandene.
Man passer godt på hinanden på pladserne. Der er mange fastliggere og de holder et vågent øje med gæsterne. I de år jeg er kommet som forfatter på en af landets pladser, har mange venner og bekendte spurgt mig hvordan jeg dog tør det. Som kvinde, alene, nøgen og sexforfatter, må jeg jo være et "let offer." Men jeg er blevet passet godt på. Var der strandgæster som gjorde for langt et ophold ved min plads dukkede lejrchefen eller andre op og spurgte om alt var okay. Havde jeg ikke hentet mit morgenbrød inden kl. 10-11 stykker kunne den daværende lejrchef finde på at banke på min teltdug for at høre om alt var okay.
Nu får jeg det måske til at lyde som om at strandgæsterne er et problem, men det er de 99% altså ikke. Her kommer enlige og par som blot gerne vil nyde solen og bade uden tøj, mennesker som du og jeg.

Aldersfordelingen.
Blufærdigheden hærger stadig, især blandt de unge. Fastliggere er oftest fra 30 og opefter og naturisterne der besøger pladserne, er fra 25 og opad. Det har man nu valgt at gøre noget ved og ved hjælp af Internettet har man nu henvendt sig til de unge ved hjælp af siden www.dun.dk Danske unge naturister. Siden er ikke noget opreklameret noget af den ældre del, men unge der selv har taget initiativ til at få skub i jer derude. De henvender sig primært til unge mellem 15 og 25 år. De har bl.a. en årlig sommerlejr.

DNU.
DanskNaturistUnion www.dnu.dk er den landsdækkende organisation hvor du bla. får dit naturistpas som du kan bruge over hele verden. Se dog siden for nærmere regler.

Naturiststrande.
Måske har du ikke modet til at prøve en naturistcamping endnu, men så har du mulighed for at bevæge dig nøgen rundt på de danske strande. Der findes et hav af steder hvor dette er tilladt. Ja faktisk er det tilladt at bade nøgen alle steder med mindre badetøj er påbudt, hvilket det er nogle få steder i Danmark. Jeg har det dog bedst med at komme på en decideret nøgenbadestrand, da jeg ikke ønsker at genere familier med børn og personer med anden baggrund end dansk.
Disse strande kan du se på www.strandguide.dk en kanongod hjemmeside.

Afslutningvis:
Jeg er naturist og nyder det. Det er min måde at slappe af på, stresse af på, få ro og nyde at være til. Og så kan jeg gøre det alene uden at blive generet og gloet på. 

Giv dig selv en chance, prøv at blive naturist for en dag. Og husk, har du børn, så vælg en naturistcampingplads hvor du og dine børn kan være naturister under beskyttende forhold.
Strandene er for alle.

Den 30. juni 2004
Nanna Naye

 

© nannas.dk 2004