Brystpiercinger - sexede siger mændene - Flotte men besværlige, siger kvinderne. 
Men hvorfor?

 


Har du forslag til en artikel,
så kontakt Nanna på
admin@nannas.dk

 

 


Nanna satte sig for at finde ud af, hvorfor netop brystpiercingerne skaber så mange problemer, og stik imod tidligere udsagn besluttede hun at lægge egen krop til, og afprøve det på sig selv. Mandag den 15. september, besøgte Nanna Gorlubb Piercing på Gasværksvej i København. 

I denne måned kan du læse Jack Rubini og hans medarbejder, Louises bud på, hvad problemerne skyldes. I november kan du se billederne fra piercingen, og læse Nannas beretning om, hvordan hun klarede skærene.

Gorlubb Piercing ligger på Gasværksvej i København, og ejes af Jack Rubini, som sammen med sin stab driver piercingstudiet. Jack er en erfaren piercer med 13 års erfaring. Studiets kunder, der primært er i alderen 15 til 45 år, kommer for at få lige netop deres ønskepiercing. Og hos Gorlubb laver de næste alle slags piercinger. Lige fra en uskyldig øreflip til intimpiercinger i brystvorter og kønsdele. Visse piercinger foretager de dog kun, når de har en mundtlig accept fra hjemmet hvis kunden er under 17-18 år, og det vurderes, at brystet er egnet til piercing.

-  Jack, hvad er det, der gør at lige netop brystpiercingerne volder så mange problemer?
-  Ofte skyldes det en af følgende fire ting.

1.      Mangelfuld rensning. 
2.      Forkert smykke. 
3.      Dårlige hygiejneforhold på stedet/hos pierceren 
4.      Bakterier under neglene

Ad 1. Desværre tror mange, at man efter 14 dage kan stoppe med at rense sin piercing. Jeg anbefaler mine kunder, at de renser deres brystpiercing med Provon eller Satin sæbe om morgenen i forbindelse med brusebadet, og om aftenen laver en saltvandsopløsning af ½ tsk. salt og kogt afkølet vand. Man holder glasset tæt til området, lader piercingen ligge i blød i 3-5 minutter indtil alt størknet sårvæske er opløst. Man kan nu rense smykket med en vatrondel dyppet i saltvandet. Denne procedure følger man lige til sårvæsken begynder at aftage. Nu kan man begynde at trappe ned på rensningen.
Ad 2. Smykket kan også bære skylden for infektionen/irritationen. Det er måske for tungt, så vægten genere helingsprocessen, eller smykkets faktiske størrelse kan være undervurderet i forhold til piercingens længde. Ydermere kan man have leget med smykket, så huden er blevet irriteret.
Ad 3. Endelig kan hygiejneforholdene hos pierceren også bære skylden. Det er meget vigtigt, at alt er 100% sterilt.
Ad 4. Mange har en tendens til at pille sårvæske af ringene med fingrene. Vel at mærke med fingre, som de ikke har vasket grundigt først. Under neglene sidder bakterier i massevis og risikoen for en infektion er stor, advarer Jack. Sårvæske bør kun fjernes som nævnt under Ad 1.

- Kan I fortælle lidt om, hvorledes en brystpiercing udføres, og hvad det er pierceren skal sikre sig.
- Inden piercingen udføres, sætter vi kunden ind i, hvorledes en piercing passes de kommende måneder, ligesom smykket der skal isættes vælges i samråd med pierceren eller dennes assistent. Alle remedier  der skal bruges er sterile. Selve piercingsprocessen starter med, at huden renses to gange, for netop at komme bakterier og urenheder til livs. Dernæst mærker jeg op med en slags kuglepen, hvor kanylen skal ind og ud ved brystvorten. 

Jeg tager nu en tang med et lille hul i ”kæberne” som piercingnålen kan gå gennem. Den placerer jeg om brystvorten, så mærkerne jeg satte med ”kuglepennen” sidder ud for hullerne- så er jeg klar til at pierce – gennembryde. Jeg beder kunden om at trække vejret dybt ind, og puste langsomt ud. Når hun er ved at have pustet det mest luft ud, føres nålen hurtigt gennem huden. Så er selve piercingen overstået, nu skal smykket ”blot” følge nålen gennem hullet – så er man færdig!

-  Er det smertefuldt at blive brystpiercet? Jeg har hørt, at det skulle være en af de mest smertefyldte piercinger.
-  Det er der mange, der mener, ja. Men hvis man er bange for smerten, kan man på apoteket købe et plaster med lokalbedøvende creme (Emla plaster 2 stk. 54,-) også kaldet trylleplaster. Det tager overfladesmerten.
(Det prøvede Nanna senere den dag. Resultatet af disse plastre, kan du læse om i næste måned)

- Jack, når nu man har fået lavet disse piercinger, hvordan forholder man sig så de næste dage? Må man f.eks. sætte plastre på, for at holde ringen tæt til huden?
-  Det kan man godt. Men man skal huske på, at disse også er bakteriesamlende. Det bedste er, at tage en ren T-shirt på i seng hver aften de første 14 dage. Vi skifter jo ikke sengetøj hver dag, og der kan samle sig meget snavs og mange bakterier i sengetøjet.

- Har det nogen betydning, om det er en ring eller en stav der sættes i? Jeg har hørt folk tale om, at nålen er lige og går lige igennem. Vil det så ikke være mest naturligt at sætte en stav i?
-  Ja og nej - sætter man stav i, skal det være så lang en stav, at man kan skubbe den til siden og rense. En ring er noget lettere, da denne kan drejes rundt. Jeg har sjældent oplevet kvinder som fik problemer med at have ringe i, fortæller Jack

- Hvor lang tid tager helingsprocessen, og er der nogen ting, man ikke må i den periode?
-  Som udgangspunkt varer helingsprocessen mellem ½ og 1½ år ved en brystpiercing. Nogle er dog længere tid om at hele op. Vi plejer at anbefale, at man ikke går i solarium den første uge, samt svømmehaller og havvand de første 14 dage. Men det er udelukkende for at undgå bakterier.

- Hvornår må man skifte til andre ringe?
-  Når piercingen er helet, dvs. efter ca. ½ år

- Er der nogen smykker, man ikke må sætte i?
- Sølvsmykker må ikke sættes i. Køb i stedet for rigtige intimsmykker, så du er sikker på ikke at få en allergisk reaktion.

- Hvis nu uheldet er ude, og en piercing begynder at væske, eller der kommer betændelse - hvad gør man så?
- Hvis piercingen begynder at væske, kan det skyldes, man har været lidt voldsom ved den,revet i stav eller ring eller lign. Så må man i gang med at rense igen. Brug aldrig brintoverilte eller klorhexidin, det er for skrappe midler. Brug i stedet saltvand og den førnævnte sæbe. Er der derimod tale om en rigtig betændelsestilstand i voldsom udbrud, skal man kontakte sin læge og i værste fald på penicillin, da der kan være tale om f.eks. stafylokokker, som absolut kræver medicinsk behandling. 

- Mange har spurgt, om en brystpiercing er for kvinder, som ikke har født? Hvad er jeres holdning til dette?
- En brystpiercing ødelægger ikke brystets funktion, så der er intet problem i at blive piercet, og siden hen at skulle amme. Selvfølgelig skal man aldrig sige aldrig, så når nogen spørger mig, plejer jeg at sige, at hvis det skulle gå galt, betaler jeg modermælkserstatningen. Som man kan forståsker det ekstrem sjældent, siger Jack og smiler. 

- Hvordan bærer man sig ad med at amme med en piercing?
- Man ammer ikke med sin piercing - man tager den ud, ammer, og sætter den i igen bagefter.

- Mange kvinder døjer med brystspændinger m.v. Er det en hindring, for at blive brystpiercet?
- Nej igen. Brystets funktion og selve piercingen har intet med hinanden at gøre. Jeg vil endda sige, at piercingen har en positiv funktion. Mange kvinder har indadvendte brystvorter, de vil blive skubbet udad af smykket. Dertil kommer at følsomheden i brystvorten vil blive forøget med op til 50%, og da brystet jo virkelig er et erogent område, vil de fleste føle det som en dejlig fræk fornemmelse. 

- Hvad koster det at blive piercet?
- Hos os i Gorlubb Piercing, koster det 350 kr. for hver brystpiercing. Dertil kommer så prisen for det smykke, man har valgt. Ønsker man for eksempel en ring med kugle på 1,6 mm, koster denne 50,- en tykkere ring på 2,4 mm koster 100,- Der er et utal af muligheder for ringe og stave i forskellige materialer og farver. Og prisen afhænger naturligvis af, hvad man vælger. – Og nu Nanna, siger Jack, og rejser sig op, nu tror jeg du skal ind og pierces……

Slukøret, og lidt beklemt ved situationen om nu at skulle gennemføre, hvad hun altid har været imod, følger Nanna efter Jack og fotografen ind i det tilstødende lokale. Følg med igen i næste måned, hvor Nanna beretter om det, at blive brystpiercet, og se samtidig de billeder, der blev taget før, under og efter piercingen.

 

© nannas.dk 2003