Forberedelse af spanskrør
 



Har du forslag til en artikel,
så kontakt Nanna på
admin@nannas.dk



 

 

 

 


Forberedelser af et spanskrør til afstraffelse før brug.
af Painmaster®

Jeg har desværre set folk bruge et spanskrør til afstraffelse direkte efter købet, uden at have forberedt det først. Det er ikke særlig klogt og hensigtsmæssigt, da der kan sidde bakterier på man ikke kender noget til. Jeg vil her komme med nogle råd som jeg har fundet særlig egnet inden man går i gang. Der findes et Manila spanskrør og et ”almindeligt” spanskrør. Manila spanskrøret er tykt, det andet er tyndt.  

  1. Før man erhverver sig et spanskrør til afstraffelse, er det formålstjenligt at sørge for at det ligger godt i hånden på en. Nogle har lyst til at det skal se ud som en stok, med krum hals. Andre er til den mere lige model. Personligt er jeg selv til den mere lige model, men det er individuelt.

  1. Det første man skal gøre, efter købet af et afstraffelses-spanskrør, er at slibe det med noget fint sandpapir. Det skal man for at fjerne de løse splinter der eventuelt vil være tilstede. Specielt, og her skal man være meget omhyggelig, omkring knubsskydningen. Dvs. dér hvor næste led på spanskrøret er vokset ud. Det er let at se, for det er de samlingsknuder hvor spanskrøret er vokset til under næste knubsskydning. Her må man godt bruge et lidt grovere sandpapir, da det er meget vigtigt at man får slebet det glat, for at undgå splinter. Man kan efterhånden selv mærke når man er nået til det punkt, hvor man er sikker på at det er helt glat og der ingen fare er for at få splinter ind i kroppen.

    Nu kan man godt tage sit afstraffelses-spanskrør i brug uden at det gør noget, men vil man passe på sit afstraffelses-spanskrør og gøre det lidt mere sofistikeret, så er…….

  1. Det næste man skal gøre straks lidt sværere. Det kræver at man har adgang til en stor ovn. Ja, i har læst rigtigt – OVN. Når man opvarmer sit afstraffelses-spanskrør i en ovn, (min. 100 grader celsius) åbner man porerne i spanskrøret. Det tjener nogle formål. For det første får man bugt med bakterierne som eventuelt godt KAN være inde i spanskrøret, og samtidig har man ”åbnet” for muligheden til at gøre det mere smidigt. Det er begrænset hvad de fleste familier har af store ovne i deres hjem, men jeg ”lånte” en ovn hos min lokale pizzamand da jeg boede i London. Han gjorde da godt nok store øjne da jeg fortalte ham, hvad jeg skulle bruge den til. (Jeg tror at jeg fik ham tændt, men han fortalte mig det aldrig). Lad spanskrøret ligge i ovnen i ca. 15-20 minutter ovenpå noget sølvpapir, (der kan være en lille farveforskel efter opvarmningen, men det gør ikke noget) og sørg for at det bliver pakket ind i sølvpapiret for at holde på varmen, indtil man kommer hjem ellers er det hele lige meget. Har hørt at det også fungerer hvis man har en havegrill der er stor/lang nok til, at spanskrøret kan ligge der. Men husk endelig at lægge den på sølvpapir ellers brænder man den op.

  1. Dernæst lægger man det meget varme afstraffelses-spanskrør i et badekar eller kar stort nok, hvor man har hældt noget letflydende træolie ned i. Læg spanskrøret ned i karet og sørg for at det er dækket af træolien. Lad det ligge indtil det er blevet koldt igen, for så har man sørget for at give olien tid til at trænge ind i spanskrøret, inden porerne lukker sig sammen igen. Formålet med dette er at man gør sit afstraffelses-spanskrør mere smidigt og holdbart. Når man tager spanskrøret op igen, kan man vaske den overskydende udvendige olie af med et opvaskemiddel.

    Nu er afstraffelses-spanskrøret blevet bearbejdet og gjort mere smidigt, og er nu klar til brug.

    MEN, har man lyst til en mere ”smertefuld” fornøjelse, så kan man lægge spanskrøret i en saltlage.
    Brug gerne 1 kg salt til 10 liter vand. Her behøver man ikke først at have opvarmet spanskrøret i en ovn, men kan nøjes med at lægge spanskrøret i en skoldhed saltlage. Dvs. at man hælder skoldhed saltvand i badekaret/karet, og lægger derefter spanskrøret ned i det. Men det anbefales at ”låne” en ovn først, for derved er porerne rigtig åbne og sugeevnen større. Lad spanskrøret ligge i karet indtil vandet er blevet koldt igen.

    NB. Hvis man lader hele afstraffelses-spanskrøret ligge i saltlagen, så sørg derefter for at indbinde den ende af spanskrøret man har valgt at holde i, for når man sveder i sine håndflader, ja så…..

    Cykeltape kan bruges, men ruskind er også velegnet.

    Har i nogle spørgsmål eller forslag, er i velkommen til at skrive.


    Mvh. Painmaster
    Juni 2003

    Painmaster@hotmail.com

 

© nannas.dk 2003