Hvad er det kvinder vil?
 Har du forslag til en artikel,
så kontakt Nanna på
admin@nannas.dk 

 

 

 


Jeg modtog nedenstående lille fortælling for længe siden, men husker ikke længere hvorfra den kom, og jeg ved heller ikke hvem der er ophavsmanden til den, men tankevækkende DET er den. 
Læs selv.

Hvad er det kvinder vil?

Unge Kong Arthur blev lokket i et baghold og sat i fængsel af nabokongedømmets Monark.

Monarken kunne have slået Arthur ihjel, men var betaget af Arthurs ungdom og idealer. Så Monarken tilbød ham friheden under forudsætning af, at Arthur kunne svare på et meget svært spørgsmål. Arthur fik et år til at finde svaret i, og hvis han efter et år ikke havde fundet et svar så ville han lide døden.

Spørgsmålet lød: Hvad er det kvinder virkelig vil?

Sådan et spørgsmål ville forvirre selv den mest lærde man, og for unge Kong Arthur lød det som et umuligt spørgsmål. Men siden det var bedre end døden, accepterede han Monarkens forslag om at have fundet et svar inden udgangen af 1 år.

Han vendte tilbage til sit kongedømme og begyndte at indsamle svar fra alle og enhver: Prinsessen, de prostituerede, præsterne, de vise mænd, hofnarren. Han talte med alle sammen, men der var ingen som kunne give ham et tilfredsstillende svar.

Mange mennesker rådede ham til at konsultere den gamle heks – kun hun kendte til svaret. Men prisen ville være høj; heksen var berømt i hele kongedømmet for at forlange ågerpriser. Det blev den sidste dag på året  og Arthur havde intet andet valg end at tale med heksen.

Hun accepterede at svare på spørgsmålet, men han var nødt til først at acceptere hendes pris:

Den gamle heks ville giftes med Gawain, den mest noble af alle ridderne omkring det ”Runde Bord”, og Arthurs nærmeste ven! Unge Arthur var rædselsslagen: Hun var pukkelrygget og hæslig, havde kun én tand, lugtede som en kloak, kom med uanstændige lyde, osv. Han havde aldrig før været ude for et så frastødende væsen. Han nægtede at tvinge sin ven til at gifte sig med hende, og lade ham lide en sådan byrde.

Gawain talte med Arthur, da han hørte om forslaget. Han fortalte ham, at intet offer var stort nok sammenlignet med Arthurs liv og bevarelsen af det ”Runde Bord”. Derfor blev deres bryllup bekendtgjort, og heksen svarede på Arthurs spørgsmål således:

”Hvad det er en kvinde virkelig vil, er at være herre over sit eget liv.”

Alle vidste med det samme at heksen havde udtalt en stor sandhed, og at Arthurs liv nu ville blive skånet. Og sådan blev det. Nabokongedømmets Monark skænkede Arthur total frihed.

Sikke et bryllup som Gawain og heksen havde! Arthur var splittet mellem lettelse og kvaler. Gawain var korrekt som altid, kultiveret og høflig. Den gamle heks viste sine værste sider, og gjorde alle og enhver ilde til mode.

Tidspunktet kom. Gawain tog sig sammen til den hæslige oplevelse, og trådte ind i soveværelset. Men hvilket syn der ventede ham! Den smukkeste kvinde han nogensinde havde set lå på sengen foran ham. Den forbløffede Gawain spurgte hvad der var sket. Den smukke kvinde svarede, at eftersom han havde været så venlig overfor hende da hun var fremkommet som en heks, så ville hun for fremtiden være den hæslige og pukkelrygget heks halvdelen af tiden, og den jomfruelige pige i den anden halvdel.

Hvilken foretrak han at hun skulle være om dagen, og hvilken foretrak han hun skulle være om natten?

Sikke et forfærdeligt spørgsmål! Gawain overvejede den knibe han var i. Om dagen en smuk kvinde han kunne vise frem til sine venner, men om natten og i det allerhelligste i hans hjem, en gammel heks? Eller ville han foretrække at have en hæslig heks om dagen, men om natten en smuk kvinde som han kunne nyde mange intime stunder sammen med?

Hvad ville du selv gøre? Det Gawain valgte følger i teksten nedenfor, men lad være med at læse det førend du selv har foretaget dit eget valg.

 

 

 

 

Den ædle Gawain svarede, at han ville overlade det til hende selv at bestemme.

Da hun hørte det meddelte hun, at hun altid ville være smuk fordi han havde respekteret hende nok til, at hun selv kunne bestemme over sit eget liv.

Hvad er moralen i denne historie?

Moralen er følgende: Hvis din kvinde ikke får sin vilje, så bliver det hæsligt!

 

© nannas.dk 2004