LÆSERNES EGNE NOVELLER

Marthin©

Jul i den gamle Købmandsgård

Kapitel 2 - Nisserne i den gamle købmandsgård

Oppe på købmandsgårdens loft, boede nissen med sin kone Marie. De havde en lille hyggelig nissebolig. De havde ingen børn, selv om de for så vidt var meget unge. Han var kun 133 år gammel og Marie var lige fyldt 110. De forsøgte ind imellem at gøre hende gravid, men det var ikke lykkedes for dem endnu, og det var en skam, fordi hun jo ikke havde noget at lave i den tid, hvor han var beskæftiget med at udføre sine nissegerninger rundt på købmandsgårdens kontorer og værelser. Men de tilhørte heller ikke den gamle nisseorden, som sov hele sommeren for kun at arbejde om vinteren. De havde så meget mad hele året nede fra lageret, og derfor fungerede de også hele året. De hyggede sig så oppe i deres lille nissebolig og når han fik fat i noget af menneskenes ting og sager og så hvordan de skulle bruges, så tog han dem med hjem til Marie, som i sommers fik en sjov lille genstand, der brummede når nissen satte et batteri i, som han havde fundet nede i forretningen. Men det varede længe før han fik overtalt Marie til at vise hende hvordan det skulle bruges, men det var fordi hun om dagen var lidt genert og ikke brød sig om at trække sine bukser ned og ligge med spredte ben. Det var kun om natten, hun gjorde den slags, og når hun gjorde det om natten sammen med nissen, så var det både dejligt og sjovt. Men til sidst gav hun sig, og hun måtte indrømme, at nu, nu havde hun noget at tage sig til, når nissen var på job.

En aften sad nissen på Mortensens værelse, det var én af de yngre mandlige elever, der havde besøg af den gamle stuepige, hun hed Marie lige som nissens kone. Hun satte sig i sin fine rene kjole og hørte på Mortensens udtalelser i de lektier som han skulle op i til sin eksamen. Hver gang han sagde noget forkert, rettede hun ham og skrev ned. Det virkede kedeligt på nissen og han var lige ved at gå et andet sted hen, da han pludseligt så at Marie gav Mortensen et slag over fingrene og sagde, - Hør nu her, lille mand, hvis ikke du snart tager dig sammen, så ved du hvad der sker ikke?
Og sådan skete det flere gange og pludseligt rejste Marie sig op og sagde - Kom her hen knægt. Og nissen så at Mortensen gik nedslået hen til Marie, der pegede på ham og sagde, - Så du, nu er der ingen udvej, du trækker dine bukser ned og lægger dig hen over mine knæ, for jeg bliver nødt til at give dig en endefuld i din bare ende, for ellers lærer du aldrig, at dette her er alvor. Og så gjorde Mortensen som Marie forlangte, og hun slog ham i enden med sin hånd, men nissen så også at hun ind imellem også tog fat i Mortensens pik og kælede med den. Da den var blevet godt stiv, rejste de sig begge, og nu var det Mortensen der befalede hende til at trække sine bukser ned, og han stod og lirede med hendes kusse, medens hun stod foroverbøjet og støttede sig til hans bord. Da han mente at høre på Marie, at hun var godt liderlig, trængte han ind i hende og kneppede hende, så de begge peb og hvinede til de eksploderede samtidig.
Marie lå hjemme i nisseboligen med sit lille apparat, og var godt liderlig, da nissen kom hjem, og i hast fortalte hvorfor hans pik stod lige op i luften og han smed sig mellem Maries små hvide lår og de kneppede sig ind i søvnen, det havde været én af de gode dage i nisse bo.

Fortsættes…